A Berényi Gyermek FC U 17 csapatával 2018. július 2-9 között német testvérvárosunkban jártunk, az FC Worwärts Epe egyesület meghívására. A cserekapcsolat során kétévente látogatunk egymáshoz, a mi utazásunk rendszerint a Labdarúgó Világbajnokság évében történik. Sajnos idén, a német csapat kiesésével csökkent a labdarúgó láz a legutóbbi világbajnok országában, de vendéglátóink szerint még akkor is a legnépszerűbb sportág Németországban.

Mindezt mi is megtapasztalhattuk, mert látogatást tettünk Kaiserauban, a Német Labdarúgó Szövetség edzőtáborába, ahol előttünk már több válogatott és világhírű edző is megfordult. Sőt, az edzői szobába is betekinthettünk, ahol többek között Luis Aragones, Mourinho, Guardiola, Jürgen Klopp is lakott.
A nap során, csapatunknak edzést vezényelt egy német edző, aki a foglalkozás végén elégedetten nyilatkozott a játékosok teljesítményével kapcsolatosan. Az akadémián elfogyasztott kiváló, közös ebéd során megtapasztalhattuk a labdarúgókra vonatkozó szigorú feltételeket, ami azt jelenti, hogy a nehezen emészthető ételek hiányoznak a menüből!
Következő nap a közeli Hollandiában megtekintettük a Twente Enschede Stadionját, minden tartozékával együtt. A 32.000 nézőt befogadó aréna a legkorszerűbb technikával felszerelt.
A további programokban szerepelt kerékpárúra, múzeumlátogatás, strandolás és légpuska verseny is, a helyi lövészklub szervezésében. Mindenkinek tetszett a verseny, de leginkább csapatunk játékosának, Szőke Sándornak, akit győztesként kupával díjaztak a szervezők.
Éppen ottlétünk alatt zajlottak a Schützenfest eseményei, ami a város kiemelkedő kulturális, hagyományőrző rendezvénye. A színes felvonulás és a fúvószenekarok már-már karneváli hangulatot teremtettek.
Számunkra a legfontosabb esemény a labdarúgó torna volt. Két német és egy holland együttes részvételével, körmérkőzésese rendszerben, 1x40 percet játszottak a csapatok a nemrég átadott műfüves nagypályán. Első látásra, ellenfeleink idősebbnek tűntek, de taktikus játékkal, nagy akarattal és jó csapatmunkával sikerült megnyerni a tornát!

Eredmények:
Berényi Gyermek F C- Vorwärts Epe 2:1
FC Epe – Berényi Gyermek FC 0:0
Berényi Gyermek FC – FC Avanti Voetbal (Hollandia) 4:1

Csapatunk tagjai: Csák Zétény, Csipai Márk, Gál Zoltán, Hoffmann Patrik Márton, Husti Gábor, Huszti Szabolcs, Kovács György, Malét Kristóf, Megyeri Erik, Nagy Botond, Nico Boss, Olej Bence, Rónai Róbert, Szabó Botond, Szabó Zsolt, Szőke Sándor, Vincze Dávid.
Edzők: Kajlik Péter, Benyovszki Róbert, Zsíros Péter

2019-06-07

Lecsúsztunk a dobogóról

(U16)

Gyermek FC-Békés 1-2 (1-2) Gól: Megyeri Utolsó mérkőzésén végig támadva, csak egyszer tudta feltörni a helyenként durván jatszó vendégek védelmét csapatunk, így negyedik helyen végzett a bajnokságban.

Bővebben ...

2019-06-02

5. hely Székelyudvarhelyen

(U13)

U13-s csapatunk a 42.-ik június 1. Kupán az ötödik helyen végzett, nagyon erős mezőnyben!

Bővebben ...

2019-05-31

Döntetlen Fenyéd elleni felkészülési meccsen

(U13)

A hagyományok szerint, Fenyéd fiataljaival barátságos mérkőzésen büntetőrúgások után is döntetlen született. A festői környezetben, esőben lezajlott mérkőzésen, a csapatok dicséretet érdemelnek. A mérkőzés után a hazaiak vendégül látták csapatunkat.

Bővebben ...

2019-05-31

Győzelem Vésztőn

(U16)

Vésztő-Gyermek FC 1:6 (1:4) Gól: Olej 3, Hoffmann 2, Tóth A győzelemhez ezennel mérsékeltebb teljesítmény is elég volt.

Bővebben ...

2019-05-27

Utolsó hazai mérkőzésünk

(U19)

Gyermek FC-Kondoros 10:0 (6:0) Gól: Durkó 4, Boss 2, Halász 2, Balogh Ádám, Olej Utolsó hazai meccsén a helyzetek alapján akár nagyobb arányban is győzhetett volna csapatunk, amivel feljött at ötödik helyre.

Bővebben ...

2019-05-19

Kiütéses győzelem Jamina ellen

(U14)

U14es csapatunk a Megyei Bajnokság Északi csoportjának utolsó mérkőzésén, nagyarányú 13-1es győzelmet aratott a Jamina csapata ellen! Gratulálunk Oláh Zsolt mester csapatának a bajnokságban elért 4.-ik helyhez!

Bővebben ...

2019-05-18

K.O. Szarvastól

(U19)

Szarvasi FC-Gyermek FC 10:3 (4-1) Ezen a meccsen nem volt egy súlycsoportban a két csapat!

Bővebben ...