A Berényi Gyermek FC U 17 csapatával 2018. július 2-9 között német testvérvárosunkban jártunk, az FC Worwärts Epe egyesület meghívására. A cserekapcsolat során kétévente látogatunk egymáshoz, a mi utazásunk rendszerint a Labdarúgó Világbajnokság évében történik. Sajnos idén, a német csapat kiesésével csökkent a labdarúgó láz a legutóbbi világbajnok országában, de vendéglátóink szerint még akkor is a legnépszerűbb sportág Németországban.

Mindezt mi is megtapasztalhattuk, mert látogatást tettünk Kaiserauban, a Német Labdarúgó Szövetség edzőtáborába, ahol előttünk már több válogatott és világhírű edző is megfordult. Sőt, az edzői szobába is betekinthettünk, ahol többek között Luis Aragones, Mourinho, Guardiola, Jürgen Klopp is lakott.
A nap során, csapatunknak edzést vezényelt egy német edző, aki a foglalkozás végén elégedetten nyilatkozott a játékosok teljesítményével kapcsolatosan. Az akadémián elfogyasztott kiváló, közös ebéd során megtapasztalhattuk a labdarúgókra vonatkozó szigorú feltételeket, ami azt jelenti, hogy a nehezen emészthető ételek hiányoznak a menüből!
Következő nap a közeli Hollandiában megtekintettük a Twente Enschede Stadionját, minden tartozékával együtt. A 32.000 nézőt befogadó aréna a legkorszerűbb technikával felszerelt.
A további programokban szerepelt kerékpárúra, múzeumlátogatás, strandolás és légpuska verseny is, a helyi lövészklub szervezésében. Mindenkinek tetszett a verseny, de leginkább csapatunk játékosának, Szőke Sándornak, akit győztesként kupával díjaztak a szervezők.
Éppen ottlétünk alatt zajlottak a Schützenfest eseményei, ami a város kiemelkedő kulturális, hagyományőrző rendezvénye. A színes felvonulás és a fúvószenekarok már-már karneváli hangulatot teremtettek.
Számunkra a legfontosabb esemény a labdarúgó torna volt. Két német és egy holland együttes részvételével, körmérkőzésese rendszerben, 1x40 percet játszottak a csapatok a nemrég átadott műfüves nagypályán. Első látásra, ellenfeleink idősebbnek tűntek, de taktikus játékkal, nagy akarattal és jó csapatmunkával sikerült megnyerni a tornát!

Eredmények:
Berényi Gyermek F C- Vorwärts Epe 2:1
FC Epe – Berényi Gyermek FC 0:0
Berényi Gyermek FC – FC Avanti Voetbal (Hollandia) 4:1

Csapatunk tagjai: Csák Zétény, Csipai Márk, Gál Zoltán, Hoffmann Patrik Márton, Husti Gábor, Huszti Szabolcs, Kovács György, Malét Kristóf, Megyeri Erik, Nagy Botond, Nico Boss, Olej Bence, Rónai Róbert, Szabó Botond, Szabó Zsolt, Szőke Sándor, Vincze Dávid.
Edzők: Kajlik Péter, Benyovszki Róbert, Zsíros Péter

2019-03-10 Ezüstérem Kondoroson

A hétvégén U 13 korosztályunk részt vett Kondoroson a Kétsopronyi Rákóczi Sportegyesület által szervezett tornán. Oláh Zsolt csapata a 2. helyen végzett!

Gratulálunk!

Bővebben ...

2019-02-22 Tímár Levente gólkirály lett

U9-es csapatunk másodikk helyezést ért el a XVI. Kolláth Béla Emléktornán! A torna gólkirálya Tímár Levente lett 13! góllal!

Gratulálunk!

Bővebben ...

2019-02-16 Elismerés a megyei díjátadón

A Magyar Labdarúgó Szövetség Békés Megyei Igazgatósága hét évvel ezelőtt hagyományteremtő szándékkal hívta életre Békéscsabán azt az országos szinten is egyedülálló díjátadó gálát, amelynek keretében nagy nyilvánosság előtt ismerik el a megye amatőr labdarúgásáért sokat tévő labdarúgókat, edzőket, sportvezetőket, játékvezetőket, valamint a sportág mecénásait. Egyesületünket "Békés Megye Labdarúgásáért" díjjal jutalmazták.

Bővebben ...

2019-02-13 XXVI. Farsang kupa

2019. február 22-én véget ért a XXVI. Farsang Kupa. Idén is 6 korosztályban szerepeltek csapataink.

Sajnos idén nem sikerült egyik csapatunknak sem az első hely.  Három ezüstéremmel és 2 bronzéremmel gazdagodtak csapataink.

Bővebben ...

2019-01-27 Bronzérem a megyei futsal döntőn

U 19 csapatunk az elődöntőben a kihagyott helyzeteknek köszönthetően fájó vereséget szenvedett Gyula csapatától, így a 3. helyért játszhatott.

Bővebben ...

2019-01-26 2. helyezés az I. Made in Papp kupán

U9 es csapatunk 2. Helyezést ért el az I. Made in Papp kupán Szeghalmon!

Bővebben ...

2019-01-20 Ezüstérem a Sárrét Kupán

U 16 csapatunk tegnapi Farsang Kupa ezüstje után U 19 gárdánk is második lett Szeghalmon a nyolc csapatos Sárrét Kupán.
A döntőben:
Karcag-Gyermek FC 4:1
Balogh Gergő a torna legjobb játékosa.

Bővebben ...